Nieuws


Alle innovaties starten met een idee.


NEEM CONTACT OP

Bij Van Leeuwen is innovatie een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering en in de samenwerking met u. Daarom nodigen wij u uit om te reageren als u een idee voor verbetering ziet. Dat kan zijn in onze performance naar u, onze dienstverlening, maar ook als het bijvoorbeeld deze nieuwe website betreft.

U kunt uw idee-tot-innovatie naar ons opsturen of persoonlijk met ons bespreken. Elk jaar belonen wij een van de met ons gedeelde ideeën met een innovatie-award.

Bedankt alvast voor uw mening!

Ook dit jaar, in 2024, hebben wij het keurmerk

‘Paycheck in Transport’ weer op zak!

Eerlijk en veilig zaken doen in transport. 
Bedrijven die zaken doen met PAYCHECK gecertificeerde partijen lopen minder risico en kunnen zich zeker stellen dat er eerlijk zaken gedaan wordt! Ook in 2019 hebben we de controles weer doorstaan en is ons certificaat verlengd.  
Het keurmerk is voortgekomen uit een samenwerking tussen Transport Logistiek Nederland (TLN), EVO en o.a. VRO Certification en is een invulling van de ketenaansprakelijkheid voor loon die is opgenomen in de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) voor de vervoerssector en expediteurs. Het doel van het keurmerk is het beperken van risico’s voor opdrachtgevers (verzenders) die een vervoersovereenkomst afsluiten met een in Nederland gevestigde vervoerder. Een opdrachtgever kan aansprakelijk worden gesteld door werknemers van opdrachtnemers. Dit is onverwachts en erg vervelend en kan tot onvoorziene kosten en imagoschade lijden. Om deze risico’s zoveel mogelijk te verminderen en aan te tonen dat van Leeuwen zoveel mogelijk wil doen aan ‘Fair Labour’ en ‘Fair Transport‘, hebben wij het keurmerk ‘PayChecked in Transport’ aangevraagd en zijn we inmiddels gecertificeerd.       Lees meer hier. 


Artikel over de nieuwe wissellaadbakken van Van Leeuwen op

Transport-online.nl

In diverse branches is de wissellaadbak veel gebruikt als vervoer- èn
opslagmiddel. “De wissellaadbak is een mobiel magazijn, waarmee je de logistiek in grote vervoersstromen heel flexibel kunt maken. Voor onze klanten ontwikkelen wij een “dedicated” transportplan waarmee we de aan- en afvoerlogistiek optimaliseren waarbij we gebruik maken van de opslagcapaciteit van de wissellaadbak.
De nieuwe wissellaadbakken hebben een capaciteit van 14 pallets in de maat 100 x 120 cm. Bij een transport met motorwagen plus aanhangwagen kunnen 28 pallets worden vervoerd, in een LZV-combinatie kan dit worden verhoogd tot 42 pallets. Lees hier het volledige artikel.


Opslagcapaciteit uitgebreid

Per direct meer opslagruimte beschikbaar!
Met de aankoop van een perceel, grenzend aan ons huidige bedrijfsterrein, hebben we onze opslagcapaciteit vergroot. In totaal hebben we nu 9.175 m2 opslagruimte beschikbaar.  
Deze aankoop past perfect bij de groeistrategie Van Leeuwen Container Service. Dit extra stuk grond van 8.280 m2 met daarop 1.175 m2 loods maakt het mogelijk om de geplande uitbreiding van onze activiteiten meteen te realiseren. Naast de extra opslagcapaciteit, ontstaan er nu ook nieuwe, extra mogelijkheden in onze samenwerking met u.  
Wij houden u op de hoogte van de plannen!Wissellaadbakken Van Leeuwen bij Transport Compleet

 
Sinds 2014 biedt Transport Compleet, de vakbeurs voor de totale transportbranche, het platform aan exposanten en bezoekers dat past bij de huidige wensen en eisen uit de markt. 
De samenwerking met brancheverenigingen voegt extra waarde toe: naast noviteiten, contacten onderhouden en netwerken is Transport Compleet ook een kennisplatform voor alle bezoekers uit de totale transportwereld. 
Onze nieuwe wissellaadbakken waren als voorbeeld te zien bij de stand van Wecon.