Van Leeuwen Container Service BV


Al meer dan 80 jaar op weg.BEGIN UW REIS

  Van Leeuwen Container Service B.V. is een hecht familiebedrijf met veel aandacht voor de mensen die zich dagelijks inzetten voor de ontwikkeling en groei van het bedrijf. Sinds de oprichting in 1934 staat ondernemen en werken met een open visie centraal.

Ondanks de specialisatie in volumetransport worden conventionele transporten niet uitgesloten en zit het bedrijf nog volop in de groei.  Wie kent nu niet de blauwgrijze wagens met de grote leeuwenkop erop!

Bedrijfsprofiel

Wie op een vrachtwagen gereden heeft, weet hoe belangrijk het is om vooruit te kijken

Als je met een vrachtwagen op de weg zit, kijk je vooruit en anticipeer je op wat er op je pad komt. Zo is het eigenlijk ook met het runnen van onze onderneming. We kijken vooruit, we zijn alert, laten ons niet afleiden en houden onze doelen in de gaten.

Kernwaardes: Kracht, durf, visie en verbondenheid

Vier woorden bepalen al decennia lang de visie van de in Oosterhout gevestigde onderneming: kracht, durf, visie en verbondenheid.

De kracht van innovatie, de durf om te kiezen voor specialisatie en de visie/drive om beter te willen zijn. Verbondenheid, niet snel scoren maar zoeken naar langdurige relaties met klanten en medewerkers.

Het zijn eigenschappen die karakteristiek zijn voor de familie Van Leeuwen en de manier waarop het bedrijf wordt geleid.

De ondernemingsfocus die Van Leeuwen volgt in de transportwereld, heeft ervoor gezorgd dat de positie van het bedrijf onbetwist is. Van Leeuwen specialist in wissellaadbakken, of mobiele magazijnen, en als specialist in volumetransport. Het werken met de wissellaadbak is de meest efficiënte vormen van opslag, overslag en transport.

Stilstaan staat niet in het woordenboek van Van Leeuwen

Van Leeuwen is pionier op het gebied van het werken met de wissellaadbak en volumetransport. Het bedrijf groeit tegen de conjunctuur in, omdat het continu werkt aan verbetering van de producten en diensten die het aanbiedt en omdat het intensief samenwerkt met klanten. Innovatie is de motor waarmee alles begint. Stilstaan staat niet in het woordenboek van Van Leeuwen.

- Jan Peter van Leeuwen, directeur

Gevestigd in Oosterhout

Ons bedrijf is gevestigd op een mooie en toegankelijke locatie, vlak bij de A27 en A59. Een perfect vertrekpunt voor alle bestemmingen waarop onze combi’s en trailers rijden. Het team van Van Leeuwen Container Service telt op dit moment rond de 100 medewerkers.

Historie

  Van Leeuwen is al actief in de transportwereld sinds 1934. Het is een echt en hecht familiebedrijf, met veel aandacht voor de mensen die zich dagelijks inzetten voor de ontwikkeling en groei van het bedrijf. Inmiddels zit de 3e generatie van de familie van Leeuwen aan het stuur. In de ruim 85 jaar dat het bedrijf nu bestaat heeft duurzaam ondernemerschap altijd centraal gestaan. Een lange termijnvisie in plaats van korte termijn gewin. Die ondernemersgeest zorgde en zorgt ook voor een aantal belangrijke momenten in de bedrijfsgeschiedenis:

1934

Oprichting Van Leeuwen door J. van Leeuwen.


1962

Start met de vaste opbouw.

1965

Vanaf de jaren zestig start Van Leeuwen met de wissellaadbakken met een inhoud van 50m3 en specialiseert zich in het rijden met wissellaadbakken.

1971

De zoon, P.J. van Leeuwen, zet het bedrijf voort.

1983

Introductie wissellaadbak van 60m3.

1984

Zoon R.E. van Leeuwen start bij Van Leeuwen.

1990

Zoon J.P. van Leeuwen start bij Van Leeuwen.

1991

De broers R.E. van Leeuwen en J.P. van Leeuwen vormen de nieuwe directie van Van Leeuwen Container Service BV. Het bedrijf telt op dat moment 14 combinaties en 200 wissellaadbakken.

1996

Maatvoering wissellaadbak wordt in Europese wetgeving vastgelegd.2006

Nieuwe regelgeving bepaalt de maximale laadvloerlengte van de wissellaadbak op 15,65m.

2007

Van Leeuwen rijdt inmiddels met 80 combinaties.

2008

Van Leeuwen verhuist naar de Gooikensdam en vestigt zich in een ultramodern pand, met 8000m2 opslagcapaciteit.

2015

Het bedrijf telt meer dan 120 mensen en 1250 containers met een totale opslagcapaciteit van 24.000m2/75.000m3.

Naast transport is nu ook op- en overslag aan de dienstverlening toegevoegd. Er wordt enorm veel waarde gehecht aan het leveren van totale kwaliteit op alle gebied en dit wordt op elk front nagestreefd.

Wagenpark en Warehousing

Informatie over ons team, onze vloot, aantal laadbakken en opslagcapaciteiten

Alle opdrachten worden met specialisten en modern materiaal uitgevoerd: Combi’s, Trekker opleggers met of zonder kooiaap/meeneemheftruck.

– Wij werken met een team van 100 gespecialiseerde medewerkers.

– Ons transport- en werkgebied reikt tot Berlijn/Munchen/Noord Frankrijk, in een straal van 700 km rond onze bedrijfslocatie in Oosterhout.

– Wij rijden met 70 combi”s en 1250 wissellaadbakken.

– Onze wissellaadbakken hebben een totale opslagcapaciteit van 25.500m2/79.800m3.

– We beschikken over 21 megatrailers met een laadvermogen van 13.6m2/100m3.

– De totale op- en overslagcapaciteit van ons magazijn bedraagt 9.600m2.

- Onze onderneming ontwikkelt al ruim 85 jaar gespecialiseerde kennis op het gebied van transport en logistiek.

Team in denken en doen 

Met ons team, ons moderne wagenpark en ons hoogwaardige magazijn kunnen wij flexibel en snel uw opdrachten verwerken en uitvoeren. 

Wij vertellen u graag meer over onze aanpak.

Bel geheel vrijblijvend 0162-455484. U kunt natuurlijk ook een e-mail sturen.

Garage

Optimale service, ook voor ons wagenpark 

Voor Van Leeuwen is betrouwbaarheid een belangrijk onderdeel van de totale performance. Om afspraken na te kunnen komen en een topservice te kunnen leveren aan u als klant, is een goed onderhouden en modern wagenpark een absolute voorwaarde. In onze eigen garage zorgen we voor al het onderhoud van onze trucks en onze wissellaadbakken.

Als u bij ons te gast bent, geven we u graag een rondleiding.

Werkterrein

Gespecialiseerd in volumetransport ligt het werkgebied in de Benelux, Duitsland en Noord-Frankrijk. Binnen een straal van 700km rondom Oosterhout liggen de breedste vervoersstromen. De wagens zijn hier dagelijks vertegenwoordigd en dit ziet u terug in de tarieven.Ook voor al uw expeditie activiteiten kunt u bij de speciale Van Leeuwen Expeditie afdeling terecht. Zeer betrouwbare partners verzorgen uw zending met dezelfde professionaliteit.